zondag 21 september 2008

Sterkste man en vrouw van de Polder

ZATERDAG 20 september 2008 Varkensmarkt Zandvliet 14.00 uur

STERKSTE MAN EN VROUW VAN DE POLDER

Ingeschreven mannen : 6 :Marc , Tom , Rossen John , Harry ,Langen Eric en de Witte

Ingeschreven vrouwen : 5 : Kim , Sandy , Anita , Mieke en Ellen

Ter plaatse op de Varkensmarkt in Zandvliet bestaat het publiek vooral uit locals van Berendrecht , Zandvliet , Lillo , Stabroek en Hoevenen , Kapellen en Ekeren. Dit natuurlijk gelet op de inschrijvingsbeperking waarbij alleen kandidaten uit voorgaande dorpen mochten inschrijven.De wedstrijd werd ingericht vanuit café de Spreeuw in Zandvliet.
Het publiek een kleine 120 mensen groot slaagde er toch in wat sfeer te scheppen en iedereen moedigde hun favorieten aan. Drank en eten was aanwezig in de vorm van een drankstand en een hamburgerkraam. Ook een klein standje met artikelen ten voordele van de mentaal gehandicapten van VZW Primavera was geïnstalleerd.Organisatorisch was er muziek met discobar , een omroeper , drie juryleden met chrono om de proeven in goede banen te leiden. Aangezien het een zonnige dag was kon de sfeer alvast niet stuk. Deze wedstrijd zou omschreven kunnen worden als een lokale happening op C-niveau waarbij de sterkste mannen en vrouwen vooral meededen voor het plezier dan voor de sportieve prestaties. Zo betrapten we de mannelijke atleten meermaals met een stevige pint in de hand tussen de verschillende onderdelen door.

Eerste proef : baksteendrukken
Spijtig genoeg net iets te laat aangekomen om dit onderdeel te voorzien van beeld en video.
Wel ontdekt dat er bij de mannen 22 brikken werden gedrukt door Marc en bij de vrouwen 16 stenen door zowel Kim als Sandy.

Tweede proef : Hand over hand camionette binnentrekken
Deze proef werd allen gedaan door de mannen en een camionette afgewogen op 2,7 ton en werd met behulp van een touw over een lengte van 20 meter binnengetrokken.Deze proef werd gewonnen door Langen Eric met een tijd van 17,92 sec

Derde proef : Tractorband flippen
Deze proef werd tevens alleen gedaan door de mannen waarbij een kleine tractorband van 100 kg over een afstand van 20 meter geflipt diende te worden. Bijkomende moelijkheid was dat het parcours een beetje schuin afhelde waardoor de band moeilijk stil te leggen was wanneer je hem omver duwde. Marc wist deze proef te winnen met een tijd van 25,05 sec.

Vierde proef : Biervatrace
Deze proef wordt zowel volbracht door de mannen als de vrouwen. Bij de mannen moeten er 5 biervaten van 65 kg over een afstand van 10 meter om de beurt gedragen worden en vervolgens op een trailer gelegd worden.Bij de vrouwen verschilt het gewicht en aantal van de vaten, namelijk 40kg en 3 stuks.De proef is telkens een battle tussen twee personen.De vrouwen beginnen met Ellen tegen Mieke, sandy tegen Anita en Kim tegen een vrijwilligster uit het publiek Britt wegens het oneven deelnemersaantal. Kim weet deze proef te winnen. Bij de mannen wordt de proef gestreden tussen de duo's Eric tegen Harry , Witte tegen Rossen John en Tom tegen Marc. Tom wint uiteindelijk met de snelste tijd van 48,00 sec

Vijfde proef : telefoonboekscheuren
Deze proef tevens door mannen en vrouwen volbracht. De mannen krijgen 2 minuten tijd om in duobattle 6 witte gidsen vanaf de harde kant in twee te scheuren. Dit tevens voor de vrouwen maar dan 4 stuks van een dunnere editie in 3 minuten tijd.Bij de manne wint Marc en bij de vrouwen wint Kim met een verbluffende snelheid.Als special act mag zij zich tussen de mannen eens laten gelden door een gewone “manneneditie “ te verscheuren.

Zesde proef : Weight hold 10kg
Ook weeral proef door de mannen en vrouwen, hierbij geen verschil in het gewicht.
Met de rug mooi verticaal geplaatst tegen een truck dient een gewicht van 10 kg met de armen horizontaal voor de borst gehouden worden. Bij de mannen wordt dit 1 minuut 28 sec volgehouden door Marc en bij de vrouwen 46,49sec door Sandy.

Zevende proef : Medley
Een zak zand van 70 kg moet opgetild en gedragen worden over een lengte van 10 meter , neergegoid en dan moeten er twee timbers van 62 kg uitgelopen worden over de 10 meter lange terugweg. Bij de vrouwen is dit een zak zand van 20 kg en timbers van 31,5 kg.
Bij de mannen kaapt Marc winst met 10,50 sec, voor de Witte is deze proef blijkbaar te zwaar en kan hij de timers niet uitlopen. Bij de vrouwen wint Kim met 8,70 sec

Achtste proef : log lift
Bij de mannen moet een ietwat raar gevormde boomstam van 56,5 kg boven het hoofd uitgestoten worden.De handgrepen bevinden zich niet in het blok maar op de buis en staan horizontaal in plaats van verticaal , niet echt een log lift zoals wij die kennen maar eerder een versie waarbij het blok rond de stang meer zorgt voor een bijkomende hindernis. Alle mannen trekken de 56,5 kg alsook de 66,5 kg , Harry moet de 71,5 kg laten liggen en niemand kan de verzwaring tot 74,5kg aan.

Negende Proef : Harnastrekken
Bij de mannen moet er met een harnas een vrachtwagen van 7,5 ton getrokken worden over een afstand van 20 meter , de vrouwen doen dit met de camionette van 2,7 ton.
Marc wint met een tijd van 35,63 sec en bij de vrouwen weet sandy te winnen met een tijd van 36,72 sec.Langen Eric en de Witte sloegen er niet in de vrachtwagen over de streep te trekken en deden hem beiden slechts 49,5 cm bewegen.

Als extra wordt de vrachtwagen van 7,5 ton ook individueel door de vrouwen getrokken, gesponsord door het publiek per meter voor het goede doel , namelijk de vzw primavera met hun standje.Uiteindelijk is het hier Ellen die snelste tijd van 53,30 sec neerzet.

Einduitslag

Bij de mannen
1. Marc 51 punten
2. Tom 40 punten
3. John 39 punten
4. Harry 26 punten
5. Eric 23 punten
6. Witte 11 punten
Bij de vrouwen
1. Kim 34 punten
2. Sandy 31 punten
3. Anita 21 punten
4. Mieke 19 punten
5. Ellen 15 punten

Verslag: Danny Nauwelaers.
Enkele korte filmpjes van de wedstrijd in Zandvliet.

Geen opmerkingen: