maandag 15 december 2008

Proeven sterkste man van Sint-Job

Deze week worden de definitieve proeven van de sterkste man van Sint-Job gepost.
In overleg hebben we besloten dat de wedstrijd zoals gepland wordt ingedeeld in twee categorieën, nl: -21jaar en/OF -90kg - open klasse. De officiële categorieën internationaal vast gelegd door IFSA zijn + en - 105kg. Doch gezien het grote aantal atleten -90kg en het beperkt aantal atleten +100kg heeft het weinig zin om deze categorieën toe te passen. Wetende dat sommige atleten hier niet mee akkoord gaan denken we dat het voor deze wedstrijd de beste optie is. Het nationale niveau dat we hier in België behalen is niet te vergelijken met het internationale niveau van IFSA.

Info aangaande de categorieën:
-21 jaar en/OF -90kg.
De atleten die jonger zijn dan 21jaar mogen ALTIJD starten in de '-21 jaar en/of -90kg klasse'. Zij mogen bij wijze van spreken 150kg wegen. De atleten dienen op de dag van de wedstrijd jonger te zijn dan 22 jaar. Indien de atleet op 2 mei 22 wordt mag deze op 1 mei starten in de '-21jaar en/of -90kg klasse'.
De atleten die zich inschrijven voor de '-21 jaar en/of -90kg klasse' worden gewogen voor aanvang van de wedstrijd. Leeftijd wordt geverifieërd via IK of paspoort.

Open klasse:
Iedereen mag starten in de open klasse. Atleten die vallen onder de voorwaarden van '-21jaar en /of -90kg klasse' maar zich sterk genoeg voelen voor de open klasse mogen daar starten.
Mooi voorbeeld hiervan is de 19 jarige Steve Ringoot die als 'snotneus' steeds de strijd aangaat met de grotere jongens (succesvol).

BELANGRIJKE INFO: Gezien wij hopen op een grote deelname van BDFPF atleten worden de dopingregels toegepast zoals voorzien door de Vlaamse Gemeenschap. De nodige instanties worden in kennis gesteld. Eveneens zal er steekproefgewijs door de organisatie een dopingcontrole worden uitgevoerd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben es benieuwd naar de events, zolang het officiële events zijn ben ik wel te vinden voor de open klasse :D

wim zei

Deze week worden ze gepost. Misschien zet ik ze er deze avond al op als ik tijd heb...(boomstam -vrachtwagen -powerstairs -wheelflip -timberwalk - cardeadlift -medley)...